19 | 7 | 1934
Een leven lang theater Theaterencyclopedie Willem Nijholt

De stunt

10 november 1967
De stunt van Eric Herfst en Guus Vleugel
Gezelschap: Muze N.V.
Regie: John van de Rest
Rol: Nero Blijdenstein
Met o.a.: Mary v.d. Berg, Jasperina de Jong, Trudy Labij, Jack Dixon, Aart Staartjes


rechts: Willem Nijholt. Foto Combi Press Service. Collectie Theater Instituut Nederland


Ensemble De Stunt met in het midden Jasperina de Jong en Willem Nijholt. Foto Compi Press Service. Collectie Theater Instituut Nederland


Willem Nijholt, Jasperina de Jong. Foto Combi Press Service. Collectie Theater Instituut Nederland

Uit de pers:
* Naast haar (Jasperina de Jong - red.) blijft alle ruimte voor een razendknap gespeelde en gezongen rol van een auto-nimfomane kapper door Willem Nijholt.
bron: Hans van den Bergh, 'Hippe Leidseplein in gedurfde musical', Het Parool, 11.11.1967

* Haar (Jasperina de Jong - red.) tegenspeler Willem Nijholt overstraalt haar nooit maar levert toch en juist de knapste prestatie van de avond. Hij komt in alle musical-nummers lenig uit de voeten, zingt zijn partijen met een mooi lichtgehouden ironie, is onmiskenbaar aanwezig op het toneel. En hij heeft een in dit milieu opvallende onnadrukkelijkheid, waarmee hij terloops zijn grapjes plaatst en onderwijl ook even een rol, kennelijk geinspireerd op het Amsterdamse fenomeen Mario - levend maakt. Naast de Grote Ster Jasperina is Nijholt de grote verrassing van De Stunt.
bron: A.T. Kamphoff, 'Nu ook 'thuis' triomfen voor De Stunt', Het Parool, 9.1.1968

* Dat alles bij elkaar een bezoek aan De Stunt toch een aardige avond kan worden is vooral te danken aan de spelers. Daar is in de eerste plaats Willem Nijholt, die aan de boetiekhouder Nero een geloofwaardige inhoud gaf. Zijn ervaring bij het 'grote' toneel is duidelijk merkbaar. Dat is wat Jasperina de Jong eigenlijk mist.
bron: J.Wt., 'De Stunt: aardig, maar geen echte musical', De Waarheid, 9.1.1968

* Willem Nijholt, die Nero verrassend aanwezig laat zijn, een enkele keer waarachtig nog tot enige schijn van leven leidt ook. (...) Willem Nijholt, die de laatste jaren op het grote toneel (Een verwarrend nachtje!) al zo veel uitstekend werk had laten zien, is hier wat zijn actie betreft in zijn element, o.a. met een virtuoos bespelen van de zaal en hij zet de narcist puntgaaf neer.
bron: Auteur onbekend, 'De Stunt kreunt van de gemiste kansen', Vrij Nederland, 20.1.1968
 
Willem Nijholt
Willem Nijholt
 
Alleen in Willem Nijholt
1950
1960
1970
1980
1990
2000
2010
2020
2030
2040