19 | 04 | 1925 - 17 | 7 | 2011
Een leven lang theater Theaterencyclopedie Johnny Kraaijkamp

Diverse (vrije) producties


Johnny Kraaijkamp, Neerlands Jeugdige Tenor, ca. 15 jaar. Foto Godfried de Groot.
Privécollectie.
In de beginjaren van zijn carrière trad Johnny Kraaijkamp sr. op als Neerlands Jeugdige Tenor. Halverwege de Tweede Wereldoorlog werd hij opgepakt en naar Duitsland gestuurd. Na de bevrijding ontmoette hij in Groningen de acrobaat Dolfie de Kikker. Samen traden ze op in Groningse café's waarbij Dolfie op zijn handen stond en Johnny de zang voor rekening nam. In Groningen ontmoette hij ook Joop Segers en werd hij zanger bij diens Showorkest. Een tijd lang trad Johnny op bij Segers in het Groningse Frigge, daarna verhuisde het orkest met Johnny erbij naar café Heck in Amsterdam. Na zijn tijd bij Segers werkte hij als bassist-entertainer in verschillende Amsterdamse café's waaronder De Boerderij en Place Pigalle.

Van slechts twee van deze vroege optredens zijn enkele gegevens bewaard gebleven, deze vindt u in onderstaand overzicht. Productiegegevens van Kraaijkamps periode bij het Showorkest van Joop Segers zijn niet bekend, wel zijn er twee foto's uit die tijd die u hieronder kunt zien.

Daarnaast treft u in deze rubriek ook een aantal vrije producties aan waaraan Johnny Kraaijkamp in later jaren zijn medewerking verleende.
 
John Kraaykamp sr.
John Kraaykamp sr.
 
Alleen in Johnny Kraaijkamp
1930
1940
1950
1960
1970
1980
1990
2000
2010
2020