29|8|1933 - 1|12|2009
Een leven lang theater Theaterencyclopedie Ramses Shaffy

Volgens Louis van Delft (Dicky)

Ook tamelijk moeilijk

Louis (Dicky) van Delft dook tijdens de oorlog als kleuter onder bij de familie Snellen. Hij is vijf jaar jonger dan Ramses, in die tijd Didi genoemd.

"(...) Zijn enorme muzikaliteit. Daarin is hij enorm begaafd. Ik herinner me dat hij soms uren achter de vleugel zat te spelen... Didi was altijd met muziek bezig, maar hij is... eh... ook tamelijk moeilijk. Hij is niet geformatteerd, toen ook al niet. Er waren twee werelden. De wereld van de familie Snellen en de wereld van Didi... en die werelden kwamen eigenlijk alleen samen in de muziek. En dan had je nog de muziek van Snellen en de muziek van Didi. Ik zie hem nog improviseren achter de piano, toen al... tijdens de oorlog. Daarna speelde hij prachtig Debussy, Ravel. Dat hoor je nu nog in zijn liedjes, in die aparte akkoorden die hij heeft."

"Het was ook een jongen die eigenlijk niet paste op school, het ws echt moeilijk om hem op te voeden. Hij wa toch een beetje gek, excentriek... of beter... authentiek. Hij haalde altijd grappen uit en we speelden in de tuin... Wat is het lang geleden... ja."

Geciteerd uit: Bas Steman 'Ramses Shaffy. Naakt in de orkaan' (Naarden 2003)

 
Met Liesbeth List. Foto: onbekend. Collectie: Theater Instituut Nederland
Met Liesbeth List. Foto: onbekend. Collectie: Theater Instituut Nederland
 
Alleen in Ramses Shaffy
1950
1960
1970
1980
1990
2000
2010
2020
2030
2040