29|8|1933 - 1|12|2009
Een leven lang theater Theaterencyclopedie Ramses Shaffy

Shaffy Verkeerd

21 januari 1969

Shaffy Verkeerd
Gezelschap: Vrije Productie
Met o.a.: Loes Hamel, Anneke Grönloh, Linda van Dijk, Natasja Emanuels, Trio Louis van Dijk en Trio Thijs van Leer

Van de theatershow Shaffy Verkeerd bestaan geen plaatopnames. Het is een muzikale voorstelling, opgezet volgens het principe van Shaffy's eerste succesvolle Tour de Chant-programma uit 1964: Shaffy Chantant. Een vaste kern ontvangt steeds andere muzikale gasten.

Thijs van Leer vertelt op de fansite Ramses.nl over Ramses' bijdrage aan het programma:

“[Hij zong] een beetje vreemde liederen, solo aan de piano. Van die liederen met van die lange wachttijden, noem ik dat. Zo'n akkoord en dan zong hij bijvoorbeeld iets van... ‘Je staat dan in de luren... haha...’ Dan dacht je: wat komt er nu? Je kreeg ook wel eens de indruk dat hij hardop zat te denken. Een beetje zoals in ‘Vijf uur’. Fantastisch!”

“Wij [Trio Thijs van Leer] speelden onder andere Mac Arthur Park – nog steeds en lievelingsstuk van me – en Louis deed jazzstukken. Solisten waren - naast Ramses natuurlijk – onder meer Natasja Emanuels en Anneke Grönloh, believe it or not. ‘For once in a lifetime’ zong ze, en verrekte goed! Shaffy Verkeerd speelden we ook in het Shaffytheater, maar nu in het midden van de zaal. Het werd daardoor een soort theatre en ronde.”

 

 
Met Liesbeth List. Foto: Max Koot. Collectie: Theater Instituut Nederland
Met Liesbeth List. Foto: Max Koot. Collectie: Theater Instituut Nederland
 
Alleen in Ramses Shaffy
1950
1960
1970
1980
1990
2000
2010
2020
2030
2040